Eiken houten vloeren

Eiken houten vloeren worden gemaakt van echt hout. Eiken houten vloeren van Schoonwater voldoen aan veel eisen. Bij temperatuurverschillen mogen de eiken houten vloer niet te veel krimpen of uitzetten. De vloer moet strak en egaal liggen en slijtvast zijn. Wij zorgen ook voor het deskundig leggen en onderhouden van uw eiken houten vloeren.

Massief of samengesteld
Tapis parketvloeren zijn van massief hout van 6 tot 10 millimeter dik zonder mes en groef. Dit parket is vervaardigd van zorgvuldig geselecteerd hout dat tijdens de droging en verwerking grondig gecontroleerd wordt. Het leggen van massief parket is ambachtelijk handwerk dat alleen wordt beheerst door ervaren specialisten als Schoonwater. De stroken worden ter plekke verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer en daarna eventueel geschuurd en gestopt. Tot slot wordt de vloer afgewerkt met een waslaag, hardwax olie of een laklaag naar keuze. Tapisvloeren kunnen in verschillende patronen worden gelegd.

Lamelparket bestaat uit meerdere lagen, met een dikte tussen 14 en 22 mm. De dikke massief houten toplaag, van 3 tot 7 mm, is goed opschuurbaar. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, zoals eiken houten vloeren, in verschillende tinten ingekleurd. De tussenlaag bestaat uit latjes, een triplex of multiplex laag van berkenhout. Deze samengestelde constructie maakt lamelparket tot 75% minder gevoelig voor uitzet, krimp en kromtrekken. Ook extra brede planken (tot wel 36 cm breed) blijven daardoor mooi vlak. Als lamelparket behandeld geleverd wordt, is de vloer direct beloopbaar. Het levert een mooie, gladde en strakke vloer.

Fineerparket is uit meerdere lagen opgebouwd. De onderlagen worden gemaakt uit rest- of afvalhout, alleen de toplaag bestaat uit edel hout. De toplaag is in vele verschillende houtsoorten te verkrijgen, bijvoorbeeld als eiken houten vloeren. Fineerparket is niet opschuurbaar, maar geeft uw vloer een echte houtuitstraling, is eenvoudig te leggen, slijtvast én budgetvriendelijk.

Schoonwater De Steeg is al dertig jaar lang een begrip in Gelderland. Met onze eiken houten vloeren en raambekleding zorgen wij voor comfort en sfeer in uw woning. Bij ons kunt u een goed advies verwachten. Onze deskundige medewerkers zijn specialist in het leggen, onderhouden en renoveren van vloeren.

Meer weten over eiken houten vloeren?

Neem dan contact met ons op.