Houten vloeren leggen

Een parketvloer wordt gemaakt van echt hout. Door de ruime keuze uit verschillende houtsoorten en legpatronen hebben parketvloeren een sfeervolle en natuurlijke uitstraling, zowel in een modern als klassiek interieur. Een parketvloer van Schoonwater voldoet aan veel eisen. Bij temperatuurverschillen mag de vloer niet te veel krimpen of uitzetten. Hij moet strak en egaal liggen en slijtvast zijn. Schoonwater kan op een deskundig manier houten vloeren leggen en onderhouden.

Patronen
Parket is uitermate geschikt om de mooiste patronen met houten vloeren te leggen. Het aantal mogelijkheden is onbeperkt. In de showroom van Schoonwater kunt u verschillende mogelijkheden bekijken. Maar als u een eigen creatie wilt ontwerpen is dat ook mogelijk. Het enige dat u moet doen is een tekening bij ons inleveren. Het visgraatpatroon is een van de meest bekende patronen. Daarnaast zijn er veel verschillende patronen gelegd in kastelen en paleizen. Het patroon is dan naar het kasteel of paleis vernoemd. Variatie in de breedte van de planken geeft ook een bijzonder effect, vooral als u daarbij biezen, banden of vellingen toepast.

Schoonwater is gespecialiseerd in het leggen van houten vloeren. Houten vloeren zijn soms al eeuwen oud. Als ‘de tand des tijds’ heeft toegeslagen, kunnen wij de vloeren op allerlei manieren opknappen. Dat varieert van het schuren en opnieuw lakken van parket in woonhuizen tot het compleet restaureren van vloeren in monumenten of monumentale panden. U kunt bij ons altijd een eerlijk advies verwachten. Als wij twijfelen aan een goed eindresultaat, zullen we niet aan een klus beginnen. Dan kunnen wij altijd nieuwe houten vloeren leggen.