Parketvloeren in Rheden

Een parketvloer moet aan veel eisen voldoen. Parketvloeren mogen niet krimpen of uitzetten bij temperatuurverschillen. Parketvloeren moeten strak en egaal liggen en slijtvast zijn. Er mogen geen scheurtjes in de planken zitten en het hout mag niet splinteren, enzovoort. Voldoet een vloer aan al die eisen, dan is het een prachtige parketvloer van duurzaam natuurlijk materiaal: hout.

Parketvloeren – warme en sfeervolle vloeren!
Denkt u na over de aanschaf van een nieuwe parketvloer of wilt u uw huidige parketvloeren een onderhoudsbeurt te geven? Dan wilt u uiteraard eerst graag alles duidelijk hebben zodat u weet wat voor u de beste keuze is.

Bent u op zoek naar parketvloeren in de regio Rheden? Kom dan eens langs bij Schoonwater Vloeren in De Steeg. Slechts 3,8 km verwijderd van Rheden. Schoonwater Vloeren heeft een ruim assortiment parketvloeren.

Lak
Moderne lakken zijn mat, helder en milieuvriendelijk, meestal sneldrogend en stinken niet. Weg dus met de vooroordelen uit het glimmende en vergelende tijdperk. Af en toe met een uitgewrongen dweil en een speciaal schoonmaakmiddel reinigen maakt het onderhoud van parketvloeren eenvoudig. Met drie tot vier laklagen gaan parketvloeren jaren mee. Tussentijds kunnen de parketvloeren na licht schuren van twee nieuwe lagen worden voorzien. Beschadigingen van gelakte parketvloeren zijn minder goed te herstellen dan bij geoliede parketvloeren. Een UV-blokker in de lak beperkt verkleuring van het hout door de zon.

Grigio licht gerookt eiken parketvloer rustiek visgraat
De geelbruine kleur van eiken geeft een ruimte warmte en gezelligheid. Door het hout te “roken” met ammoniadampen ontstaan prachtige kleurnuances waardoor elke parketvloer uniek wordt. De neutrale kleurstelling past in bijna elk interieur. De parketvloeren zijn verkrijgbaar in allerlei patronen, waaronder visgraat.