Parketvloeren

Parketvloeren worden gemaakt van echt hout. Door de ruime keuze uit verschillende houtsoorten en legpatronen hebben parketvloeren een sfeervolle en natuurlijke uitstraling, zowel in een modern als klassiek interieur. Een parketvloer van Schoonwater voldoet aan veel eisen. Bij temperatuurverschillen mag de vloer niet te veel krimpen of uitzetten. Hij moet strak en egaal liggen en slijtvast zijn. Wij zorgen ook voor het deskundig leggen en onderhouden van uw parketvloer.

Massief of samengesteld
Fineerparket is uit meerdere lagen opgebouwd. De onderlagen worden gemaakt uit rest- of afvalhout, alleen de toplaag bestaat uit edel hout. De toplaag is in vele verschillende houtsoorten te verkrijgen. Fineerparket is niet opschuurbaar, maar geeft uw parketvloer een echte houtuitstraling, is eenvoudig te leggen, slijtvast én budgetvriendelijk.

Lamelparket bestaat uit meerdere lagen, met een dikte tussen 14 en 22 mm. De dikke massief houten toplaag, van 3 tot 7 mm, is goed opschuurbaar. U kunt kiezen uit verschillende houtsoorten, in verschillende tinten ingekleurd. De tussenlaag bestaat uit latjes, een triplex of multiplex laag van berkenhout. Deze samengestelde constructie maakt parketvloeren tot 75% minder gevoelig voor uitzet, krimp en kromtrekken. Ook extra brede planken (tot wel 36 cm breed) blijven daardoor mooi vlak. Als lamelparketvloeren behandeld geleverd wordt, is de vloer direct beloopbaar. Het levert een mooie, gladde en strakke vloer.

Tapis parketvloeren zijn van massief hout van 6 tot 10 millimeter dik zonder mes en groef. Dit parket is vervaardigd van zorgvuldig geselecteerd hout dat tijdens de droging en verwerking grondig gecontroleerd wordt. Het leggen van massief parket is ambachtelijk handwerk dat alleen wordt beheerst door ervaren specialisten als Schoonwater. De stroken worden ter plekke verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer en daarna eventueel geschuurd en gestopt. Tot slot wordt de vloer afgewerkt met een waslaag, hardwax olie of een laklaag naar keuze. Tapisvloeren kunnen in verschillende patronen worden gelegd.