Vloer laten schuren

Het laten schuren van houten vloeren
Als u besluit uw vloer te laten schuren, bedenk dan dat de vakmensen van Schoonwater jarenlang ervaring en de nodige deskundigheid hebben. U krijgt bij ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat.

Kleur en afwerking
Nadat u de vloer heeft laten schuren, kunt u kiezen welke afwerking u wilt. Naast de houtsoort is de kleur en de afwerking een belangrijk aspect voor het uiterlijk van uw vloer. Een gladde gelakte vloer geeft een ander effect dan een verouderde gerookte vloer. Door het hout te bewerken wordt de natuurlijke kleur benadrukt, lichter of donkerder gemaakt. Alles is een kwestie van smaak, maar een passende afwerking versterkt de fraaie kenmerken van het hout.

Het herstellen van houten vloeren
Schoonwater heeft veel ervaring met het herstellen (aanhelen) van alle soorten houten vloeren.
Als er door het wegbreken of plaatsen van een muur, bar of open haard een stuk vloer aangeheeld moet worden, kunnen wij dit voor u verzorgen. Als u een aanbouw heeft geplaatst, kunnen wij aan de bestaande parketvloer een nieuwe parketvloer leggen. Voor het mooiste resultaat, moet u daarna wel de hele vloer laten schuren en behandelen.

Ook voor restauratie van historische vloeren in monumenten en monumentale panden kunt u bij ons terecht. Afhankelijk van de ondervloer en de verkrijgbaarheid van het materiaal, kunnen we beschadigde oude vloerdelen schuren, vervangen of aanhelen.

U kunt bij ons altijd een eerlijk advies verwachten over het laten schuren van uw vloer. Als wij twijfelen aan een goed eindresultaat, zullen we niet aan een klus beginnen.