Vloer schuren en lakken

Lak geeft uw vloer een gladde uitstraling, is sterk en gemakkelijk schoon te houden. Na het schuren van de vloer, wordt een primer (basislak) aangebracht en daarop twee toplagen lak. Beschadigingen of slijtplekken zijn bij een gelakte vloer moeilijk te herstellen. Met goed gebruik en onderhoud van de vloer voorkomt u schade en slijtage. (lees meer)

Breng, nadat u uw vloer heeft laten schuren en lakken, viltjes aan onder stoelen en andere meubels. Neem vocht direct af om inwerking te voorkomen. Een goede en ruime schoonloopmat verwijdert zand en steentjes van schoenen, voordat de houten vloer wordt belopen.

Laat uw pas gelakte vloer in alle rust drogen. De volledige uitharding duurt wel 3 maanden.

Om krassen te voorkomen, kunt u de eerste 14 dagen na het schuren en lakken van de vloer, beter niets over uw vloer schuiven. In die eerste periode kunt u de vloer het beste schoonhouden door vuil en stof op te vegen met een zachte bezem of voorzichtig te stofzuigen. Na de eerste twee weken kunt u de vloer met een licht vochtige dweil met schoon water reinigen. Geen zeep gebruiken!

Na 2 tot 3 maanden kunt u een polish (slijtlaagje) op de vloer aanbrengen. Als u dit elke 3 maanden herhaalt, blijft uw vloer als nieuw. U hoeft uw vloer dan alleen te stofzuigen of te dweilen met floorcleaner in water. Doe dit wel met een uitgewrongen dweil. Reinig de vloer bij vlekken of vervuiling met een speciale remover en behandel deze na met polish. Voor reiniging en onderhoud van gelakte vloeren adviseren wij u producten van één merk te gebruiken. Met de merken Lecol, Bona en MarcOfloor hebben wij goede ervaringen.

Als u uw vloer wilt schuren en lakken, bedenk dan dat de vakmensen van Schoonwater jarenlang ervaring en de nodige deskundigheid hebben. U krijgt bij ons eerlijk advies over het te verwachten resultaat.